Zaterdag 2 december 14.00-15.00 uur
Mart Smeets signeert zijn nieuwste boek "Mijn Amerika" bij Feijn!


Zaterdag 18 november 14.00 uur
Inloopspreekuur ZIN IN WERK!


Zaterdag 25 november 19.30 uur
Lezing Govert Jan Bach - Das Weihnachtsoratorium


Zondag 26 november 16.00 uur
Duopresentatie Anouk Brack en Adeline van Waning


Zaterdag 2 december 15.00 uur
Vera Stupenea presenteert haar debuut: 'Moord om de hoek'!


Boekhandel Feijn
De grootste boekhandel in Alkmaar met ruim assortiment in alle genres. Ook kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie in een van onze gezellige zitjes.


klassiek is ook feijn
Wij hebben een ruim assortiment aan klassieke cd's. Tevens zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar.


Mart Smeets signeert Mijn Amerika
signeersessie 2 december 14.00 uur
Mart Smeets signeert Mijn Amerika
Op zaterdag 2 december is van 14.00 tot 15.00 uur bij ons te gast: Mart Smeets! Hij signeert zijn nieuwste boek 'Mijn Amerika'.

Op de dag dat president John F. Kennedy werd doodgeschoten, 22 november 1963, begon voor de 16-jarige Mart Smeets een levenslange fascinatie voor Amerika. Zijn werk als sportjournalist bracht hem de 54 jaar erna vaak in het land. Veel van zijn ervaringen op het gebied van muziek, sport, politiek, kunst, geschiedenis, eten, reizen, hotels en het eeuwige racisme belandden in Mijn Amerika.
Zin in werk - inloopspreekuur ITIP
consulten 18 november 14.00 uur
Zin in werk - inloopspreekuur ITIP
Op zaterdag 18 november houdt Olga van de Velde vanaf 14.00 uur een inloopspreekuur met quickscan getiteld: 'ZIN IN WERK'.

Heeft jouw werk zin?

Zingeving is een belangrijke voorspeller van persoonlijk geluk. Geen wonder dus dat steeds meer mensen zoeken naar zingeving in hun werk. Maar wat maakt werk zinvol?

Tijdens het inloopspreekuur doen we samen een quickscan (15 min) van je persoonlijke werksituatie. Hoe goed ken je jezelf? Wat zijn je belangrijkste waarden en talenten? Hoe vertalen deze zich naar je huidige werk?

het inloopspreekuur is gratis! Voor meer informatie over Olga en ZIN IN WERK: www.mindfulbizz.nl.
Duopresentatie Anouk Brack & Adeline van Waning
duopresentatie 26 november 16.00 uur
Duopresentatie Anouk Brack & Adeline van Waning
Twee boeken vanuit het hart, met een inspirerende boodschap die ook jouw hart kan treffen! Ze sluiten bij elkaar aan en zijn beide dit jaar uitgekomen.

- Anouk Brack: De verborgen dimensie van leiderschap – evolutie van macht naar kracht
Anouk laat je kennismaken met de door haar ontwikkelde methode die geworteld is in mindfulness, oosterse vechtkunst, leadership embodiment en technieken uit de topsport. Een methode die resulteert in heldere communicatie, daadkrachtig leiderschap en constructieve samenwerking. Ook heel toepasbaar voor persoonlijk leiderschap, leraren, zorgverleners en ouders. Zie www.anouka.nl

- Adeline van Waning: Opgroeien en Ontwaken, de integrale benadering – boeddhistische, psychologische en maatschappelijke invalshoeken In dit boek maakt Adeline voelbaar hoe Opgroeien naar psychische volwassenheid (westerse inzichten) en Ontwaken in spirituele realisatie (oosterse wijsheidstradities) elkaar kunnen aanvullen, verdiepen en versterken. De integrale benadering helpt om de veelheid aan waardevolle kennis uit verschillende culturen en tijden toegankelijk te maken. Met beoefeningen die ook tot ‘persoonlijk leiderschap’ inspireren. Zie www.meditationapr.org

Programma:
Beide auteurs zullen een korte inleiding bij hun boek houden en vragen beantwoorden. De boeken zullen te koop zijn en kunnen gesigneerd worden. Vrije toegang. Opgeven is gewenst: via www.anouka.nl
Lezing Govert Jan Bach - Weihnachtsoratorium
lezing 25 november 19.30 uur
Lezing Govert Jan Bach - Weihnachtsoratorium
Nazaat van J.S. Bach: Govert Jan Bach geeft zaterdag 25 november een lezing over Das Weihnachtsoratorium.

Govert Jan Bach (Den Haag, 7 mei 1947) is een Nederlands programmamaker en auteur over klassieke muziek. Hij is gespecialiseerd in het leven en de werken van de componist Johann Sebastian Bach en auteur van luisterboeken over diens Matthäus-Passion, Johannes-Passion, het Weihnachtsoratorium en een over de grote invloed van Maarten Luther op Johann Sebastian Bach.

Inloop vanaf 19.00 uur. Kaarten voor deze avond à €5,00 zijn verkrijgbaar aan onze kassa.

Bent u lid van een koor? Dan betaalt u slechts €2,50!

Boekpresentatie Vera Stupenea
boekpresentatie 2 december 15.00 uur
Boekpresentatie Vera Stupenea
Vera Stupenea heeft meer dan dertig gepubliceerde, educatieve boeken op haar naam staan. Met Moord om de hoek maakt ze haar debuut als fictie-auteur. Vera is geboren in Siberië (Rusland), verhuisde later naar Moldavië en kwam op haar 23 ste naar Nederland.

Een gemoedelijk provinciestadje is in rep en roer wanneer de zestienjarige Sophie zelfmoord pleegt en zij via een briefje haar lerares Jonna de schuld geeft van haar wanhoopsdaad. Maar wanneer ook de buurvrouw van Sophie levenloos wordt gevonden, twijfelt rechercheur Pieter Gravemaker aan de zelfmoord van Sophie. Hij gaat op zoek naar de waarheid en ondervraagt de aantrekkelijke Jonna. Al snel bloeit er iets tussen de rechercheur en de verdachte. Maar wanneer Jonna’s zoontje wordt ontvoerd, lopen de spanningen hoog op.

Vera presenteert haar debuutthriller om 15.00 uur.
sept 2017 - mei 2018
leesclubs
sept 2017 - mei 2018
Ook aankomend seizoen heeft Boekhandel Feijn weer een aantal leesclubs. In groepen van 9 a 10 personen wordt er om de zes weken een boek besproken. De avonden worden voorgezeten door een deskundige voorzitter die de leesavond goed voorbereidt en doorspreekt met de andere leesclubvoorzitters. De avonden vinden plaats bij een van de deelnemers thuis en duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. De avonden sluiten we af met een gedicht in de sfeer van het gelezen boek. Kosten voor een seizoen zijn €35.

Mocht u interesse hebben informeer bij boekhandel feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2017-2018

           
sept 2017 - may 2018
English Book Clubs
sept 2017 - may 2018
De Engelstalige leesclubs gaan alweer het zesde seizoen in, onder deskundige leiding van de heer Wim Wassenaar gepensioneerd docent Engels van het Willem Blaeu. De opzet is gelijk aan die van onze literaire leesclubs met dit verschil dat de avond geheel in het Engels is. Niet alleen de boekbespreking maar alles er omheen. In de praktijk komt u een mix tegen van native speakers en Nederlands of anderstaligen die graag een avondje Engels spreken. Mocht u interesse hebben informeer bij Boekhandel Feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2017-2018

William Butler Yeats - Those images
poetry corner
William Butler Yeats - Those images
WHAT if I bade you leave
The cavern of the mind?
There's better exercise
In the sunlight and wind.
I never bade you go
To Moscow or to Rome.
Renounce that drudgery,
Call the Muses home.
Seek those images
That constitute the wild,
The lion and the virgin,
The harlot and the child
Find in middle air
An eagle on the wing,
Recognise the five
That make the Muses sing.
Onno Blom - Het litteken van de dood
boek van de maand
Onno Blom - Het litteken van de dood
Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel. Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit. Wolkers werd opgeleid als beeldhouwer. Hij maakte vele beelden in brons en glas, en liet een schitterend oeuvre van kleurrijke schilderijen na. Zoals hij beeldhouwde met woorden, zo schreef hij met verf. Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers’ biografie. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.
Tom Hanks - uncommon type
Book of the month
Tom Hanks - uncommon type
Welcome to our English section. If you're looking for the latest novels, thrillers, non-fiction titles, science fiction or fantasy, you've come to the right place!

About our book of the month

A collection of seventeen wonderful short stories showing that two-time Oscar winner Tom Hanks is as talented a writer as he is an actor.

A gentle Eastern European immigrant arrives in New York City after his family and his life have been torn apart by his country's civil war. A man who loves to bowl rolls a perfect game—and then another and then another and then many more in a row until he winds up ESPN's newest celebrity, and he must decide if the combination of perfection and celebrity has ruined the thing he loves. An eccentric billionaire and his faithful executive assistant venture into America looking for acquisitions and discover a down and out motel, romance, and a bit of real life. These are just some of the tales Tom Hanks tells in this first collection of his short stories. They are surprising, intelligent, heartwarming, and, for the millions and millions of Tom Hanks fans, an absolute must-have!
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
open podium
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
LAAT VAN JE HOREN!

Waar? In het minitheater van onze boekhandel.
Voor wie? Zangers, zangeressen, muzikanten, comedians, dichters, schrijvers, dj's, kleinkunstenaars, koren, theatergroepen etc.
Kosten? Het kost je niets! (Let wel: er staat geen vergoeding tegenover).
Hoe open is 'open'? Optredens op afspraak en na overleg. De winkel is namelijk niet voor alles even geschikt. Heavy Metal gaat 'm niet worden ;-) en soms willen we verschillende optredens kunnen combineren.
Aanmelden doe je via: .
Voordelen? exposure, (product/band)promotie, neem je live audiotracks op via onze installatie, neem een promotievideo op, vermelding in onze maandagenda in het Alkmaars Nieuwsblad, vermelding op onze websites, vermelding in onze digitale nieuwsbrief, vermelding op onze social media kanalen.
Publiek? Je staat voor de uitdaging om het bij ons winkelende publiek 'te pakken'. Verder nodig je natuurlijk je eigen mensen uit!
Afmetingen minitheater? 10m2 (mini dus!) met onhandige hoeken en een trappetje.
Max Porter - Verdriet is het ding met veren
Boek van het jaar 2016
Max Porter - Verdriet is het ding met veren
Maria Dueñas, Javier Marías, Griet op de Beeck en Lars Mytting gingen hem voor: Max Porter schreef hét boek van het jaar 2016.

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte. Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai - tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal. Onverwacht humoristisch en waarlijk emotioneel: Verdriet is het ding met veren is een debuut om nooit meer te vergeten.

Katherine Arden - The Bear and the Nightingale
fantasy | scifi book of the month
Katherine Arden - The Bear and the Nightingale
Welcome to our English fantasy and scifisection. If you're looking for the latest titles and collectables, you've come to the right place!

About our book of the month

At the edge of the Russian wilderness, winter lasts most of the year and the snowdrifts grow taller than houses. But Vasilisa doesn’t mind—she spends the winter nights huddled around the embers of a fire with her beloved siblings, listening to her nurse’s fairy tales. Above all, she loves the chilling story of Frost, the blue-eyed winter demon, who appears in the frigid night to claim unwary souls. Wise Russians fear him, her nurse says, and honor the spirits of house and yard and forest that protect their homes from evil.
Uitgebreid assortiment CD's
klassieke muziek
Uitgebreid assortiment CD's
Bij ons kunt u terecht voor de mooiste klassieke cd's. Ook zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar!

               

Contact informatie

Boekhandel Feijn
Laat 47
1811 EB ALKMAAR

072 5409944

Openingstijden

13.00 - 18.00 maandag
09.00 - 18.00 dinsdag
09.00 - 18.00 woensdag
09.00 - 21.00 donderdag
09.00 - 18.00 vrijdag
09.00 - 17.00 zaterdag
12.00 - 17.00 zondag

Nieuwsbrief

Alles over boeken, klassieke muziek en evenementen bij feijn.Joomla Extensions powered by Joobi