1 juli: het Groot Alkmaars Dictee
U kunt zich nu inschrijven voor het Groot Alkmaars Dictee!


De vakantie komt er weer aan
Welke titels gaan er met u mee op reis?


Boekhandel Feijn
De grootste boekhandel in Alkmaar met ruim assortiment in alle genres. Ook kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie in een van onze gezellige zitjes.


klassiek is ook feijn
Wij hebben een ruim assortiment aan klassieke cd's. Tevens zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar.


Winactie!
winactie!
Winactie!
Streets of the world is een prachtig fotoboek en verslag van fotograaf Jeroen Swolfs' reis om de wereld. In 7 jaar deed hij maar liefst 195 landen aan en maakte hij een serie indrukwekkende foto's van het dagelijkse leven op straat.

Raad de straat en win het boek!
In de maand juli posten we op onze facebookpagina iedere week een foto van een straat uit een van de 195 landen die Jeroen bezocht. Weet je in welk land en welke stad de foto genomen is, zet dit in een comment bij de betreffende post op facebook. Onder de deelnemers met een goed antwoord (je hoeft er dus maar 1 goed te hebben om mee te dingen) verloten wij een exemplaar van het fantastisch mooie fotoboek!

De winnaar wordt 1 augustus bekendgemaakt.
Het huis met de Judasboom
actueel
Het huis met de Judasboom
Laura McVeigh was directeur van PEN International, een organisatie voor auteurs, en directeur van het Global Girls Fund. Ze komt oorspronkelijk uit Noord Ierland en woont tegenwoordig met haar familie afwisselend in Londen en op de Balearen. Het huis met de Judasboom is haar debuut.

Samar is vijftien jaar. Samar is Afghaans. En Samar is vluchteling. Samen met haar familie is ze op de vlucht voor de taliban die haar thuisland teisteren met radicale ideeën. Nu zitten ze in Rusland in een trein, die heen en weer rijdt. Ze stappen niet uit, want ze weten niet waar ze heen moeten. Samar neemt je mee naar het begin van haar verhaal, waarin zij laat zien wat de taliban voor invloed hadden op Afghanistan. We zien hoe haar familie langzaam verscheurd wordt door verdeeldheid, verdriet, maar vooral door onderdrukking. Hoewel Samar alles wordt ontnomen wat haar lief is, blijft ze hoop houden. Hoop op een betere wereld. Het huis met de judasboom is een hartverscheurende roman over het verliezen van je huis, land, cultuur en familie. En over het vinden van hoop op de donkerste dagen.
Vrijdag 8 september
kunst tot de nacht
Vrijdag 8 september
Vrijdag 8 september van 20.00 tot 23.30 uur vieren we de start van het culturele seizoen.

LOCAL HEROES

Tijdens deze muzikale en literaire avond ontvangen wij getalenteerde lokale auteurs en muzikanten en gaan wij samen de diepte in. We bespreken op creatieve wijze de drijfveren van het schrijverschap, de muse van de compositie, de extase van de perfecte ‘hook’, de spanning van het debuut en de eerste gillende fan. In de boksring van de boekhandel leggen auteurs elkaar het vuur aan de schenen en dagen muzikanten elkaar uit. Dit alles wordt kundig gemodereerd door het team van Feijn.

De toegang is gratis!
Klaartje van Veldhoven - Normal gets you nowhere
CD van de Maand
Klaartje van Veldhoven - Normal gets you nowhere
Op Normal gets you Nowhere ontmoeten Klaartje van Veldhoven en musici uit de barokmuziek en de jazzwereld elkaar. Het zijn allen muzikanten met een drive om nieuw repertoire te creëren door over de bekende grenzen heen te kijken. De CD bevat nieuwe stukken van Rembrandt Frerichs, Erik Bosgraaf en Tony Overwater, met teksten van Klaartje van Veldhoven. Ook staan er stukken op uit de barokmuziek, waar de musici hun eigen kijk op geven. Deze zijn van onder andere Frescobaldi, Telemann en Buxtehude.

Nu in de winkel voor €16,99!
sept 2017 - mei 2018
leesclubs
sept 2017 - mei 2018
Ook aankomend seizoen heeft Boekhandel Feijn weer een aantal leesclubs. In groepen van 9 a 10 personen wordt er om de zes weken een boek besproken. De avonden worden voorgezeten door een deskundige voorzitter die de leesavond goed voorbereidt en doorspreekt met de andere leesclubvoorzitters. De avonden vinden plaats bij een van de deelnemers thuis en duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. De avonden sluiten we af met een gedicht in de sfeer van het gelezen boek. Kosten voor een seizoen zijn €35.

Mocht u interesse hebben informeer bij boekhandel feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2017-2018

Karkas
boek van de maand
Karkas
Femke Schavemaker (1973) is een bekende copywriter en columnist. Ze werkte o.a. als creatief directeur bij LBi en won een felbegeerde Webby, de ‘Oscar van het internet’. Minder bekend is dat zij kampt met een bipolaire stoornis. Daarover schreef ze haar debuutroman Karkas.

Nora van Middelaar verkeert in een psychische staat waarmee je nog net kunt functioneren. In Karkas volgen we haar in helverlichte en diepdonkere periodes. Wanneer ze de diagnose ‘manisch-depressief’ krijgt, horen daar medicijnen bij die alles platslaan. Het middel lijkt erger dan de kwaal. Nora besluit te stoppen met alle medicijnen en therapie, en tuigt een nauwkeurig systeem van regels en regelmaat op waarmee ze een schijnbaar succesvol leven leidt. Maar als je eenmaal de wereld hebt gezien in vacuüm kun je er nooit meer helemaal deel van uitmaken.

Karkas heeft de kracht van een bijl. Het duikt zo diep in de ups en downs van de bipolaire Nora dat je de waanzin zelf kunt proeven. Het is een verhaal over wat we niet weten. En over hoe mensen op zichzelf aangewezen zijn.
sept 2017 - may 2018
English Book Clubs
sept 2017 - may 2018
De Engelstalige leesclubs gaan alweer het zesde seizoen in, onder deskundige leiding van de heer Wim Wassenaar gepensioneerd docent Engels van het Willem Blaeu. De opzet is gelijk aan die van onze literaire leesclubs met dit verschil dat de avond geheel in het Engels is. Niet alleen de boekbespreking maar alles er omheen. In de praktijk komt u een mix tegen van native speakers en Nederlands of anderstaligen die graag een avondje Engels spreken. Mocht u interesse hebben informeer bij Boekhandel Feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2017-2018

David Sedaris - Theft by finding
Book of the month
David Sedaris - Theft by finding
Welcome to our English section. If you're looking for the latest novels, thrillers, non-fiction titles, science fiction or fantasy, you've come to the right place!

About our book of the month

From bestselling author David Sedaris, for the first time in print: selections from the diaries that are the source of his remarkable autobiographical essays.

For nearly four decades, David Sedaris has faithfully kept a diary in which he records his thoughts and observations on the odd and funny events he witnesses. Anyone who has attended a live Sedaris event knows that his diary readings are often among the most joyful parts of the evening. But never before have they been available in print. Now, in Theft by Finding, Sedaris brings us his favorite entries. From deeply poignant to laugh-out-loud funny, these selections reveal with new intimacy a man longtime readers only think they know. Tender, hilarious, illuminating, and endlessly captivating, Theft by Finding offers a rare look into the mind of one of our generation's greatest comic geniuses.
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
open podium
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
LAAT VAN JE HOREN!

Waar? In het minitheater van onze boekhandel.
Voor wie? Zangers, zangeressen, muzikanten, comedians, dichters, schrijvers, dj's, kleinkunstenaars, koren, theatergroepen etc.
Kosten? Het kost je niets! (Let wel: er staat geen vergoeding tegenover).
Hoe open is 'open'? Optredens op afspraak en na overleg. De winkel is namelijk niet voor alles even geschikt. Heavy Metal gaat 'm niet worden ;-) en soms willen we verschillende optredens kunnen combineren.
Aanmelden doe je via: .
Voordelen? exposure, (product/band)promotie, neem je live audiotracks op via onze installatie, neem een promotievideo op, vermelding in onze maandagenda in het Alkmaars Nieuwsblad, vermelding op onze websites, vermelding in onze digitale nieuwsbrief, vermelding op onze social media kanalen.
Publiek? Je staat voor de uitdaging om het bij ons winkelende publiek 'te pakken'. Verder nodig je natuurlijk je eigen mensen uit!
Afmetingen minitheater? 10m2 (mini dus!) met onhandige hoeken en een trappetje.
Max Porter - Verdriet is het ding met veren
Boek van het jaar 2016
Max Porter - Verdriet is het ding met veren
Maria Dueñas, Javier Marías, Griet op de Beeck en Lars Mytting gingen hem voor: Max Porter schreef hét boek van het jaar 2016.

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte. Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai - tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal. Onverwacht humoristisch en waarlijk emotioneel: Verdriet is het ding met veren is een debuut om nooit meer te vergeten.

Robin Hobb - Assassin's fate
fantasy | scifi book of the month
Robin Hobb - Assassin's fate
Welcome to our English fantasy and scifisection. If you're looking for the latest titles and collectables, you've come to the right place!

About our book of the month

More than twenty years ago, the first epic fantasy novel featuring FitzChivalry Farseer and his mysterious, often maddening friend the Fool struck like a bolt of brilliant lightning. Now New York Times bestselling author Robin Hobb brings to a momentous close the third trilogy featuring these beloved characters in a novel of unsurpassed artistry that is sure to endure as one of the great masterworks of the genre.

Fitz’s young daughter, Bee, has been kidnapped by the Servants, a secret society whose members not only dream of possible futures but use their prophecies to add to their wealth and influence. Bee plays a crucial part in these dreams—but just what part remains uncertain.

As Bee is dragged by her sadistic captors across half the world, Fitz and the Fool, believing her dead, embark on a mission of revenge that will take them to the distant island where the Servants reside—a place the Fool once called home and later called prison. It was a hell the Fool escaped, maimed and blinded, swearing never to return.

For all his injuries, however, the Fool is not as helpless as he seems. He is a dreamer too, able to shape the future. And though Fitz is no longer the peerless assassin of his youth, he remains a man to be reckoned with—deadly with blades and poison, and adept in Farseer magic. And their goal is simple: to make sure not a single Servant survives their scourge.
Uitgebreid assortiment CD's
klassieke muziek
Uitgebreid assortiment CD's
Bij ons kunt u terecht voor de mooiste klassieke cd's. Ook zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar!

       
Flying Doctors met Yvonne de Boer
hard work, magic moments
Flying Doctors met Yvonne de Boer
Van 7 t/m 14 oktober fietst Yvonne ca 400 km in Tanzania voor Amref Flying Doctors. Ze slaapt elke dag op een nieuwe plek in de wildernis en staat oog in oog met wilde dieren zoals bavianen, zebra’s en giraffen. ook ontmoet zij de kleurrijke Masai.

Door deze tocht te gaan maken, steunt Yvonne Amref Flying Doctors de gezondheid van de lokale bevolking te verbeteren. Boekhandel Feijn steunt dit goede doel. Dat kunt u ook! Klik op de link hieronder en draag bij aan Flying Doctors.

Contact informatie

Boekhandel Feijn
Laat 47
1811 EB ALKMAAR

072 5409944

Openingstijden

13.00 - 18.00 maandag
09.00 - 18.00 dinsdag
09.00 - 18.00 woensdag
09.00 - 21.00 donderdag
09.00 - 18.00 vrijdag
09.00 - 17.00 zaterdag
12.00 - 17.00 zondag

Nieuwsbrief

Alles over boeken en klassieke muziek bij feijn.Joomla Extensions powered by Joobi