De grootste boekhandel in het centrum van Alkmaar. met tevens een goede selectie klassieke cd's. Ook kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie terwijl u bladert...
Agenda | activiteiten

Boekhandel Feijn

11 september - live optreden IRIS HOND

Zondag 11 september 13.00-14.00 uur

Op 2 september 2016 wordt het nieuwe album van Iris Hond uitgebracht getiteld ‘Dear World’. Ter ere van de lancering van de negen originele werken doet Iris een promotietour door Nederland. Hierbij doet zij op zondag 11 september voor de tweede keer Boekhandel Feijn in Alkmaar aan.

In 2012 maakte Iris haar debuut met haar eerste album ‘Iris Hond’. Na vele concerten, zowel nationaal als internationaal, besloot Iris een nieuwe weg in te slaan en een album te produceren met alleen eigen composities. Dit deed ze de afgelopen 3 jaar samen met de legendarische componist/producer Patrick Leonard (Madonna/Leonard Cohen).

“I’d like to turn Iris’ voice into a blanket and wrap my baby in it” - MICHAEL BUBLE

Na sessies in New York, Los Angeles en Amsterdam resulteerde dit in negen unieke eigen werken die samen het album ‘Dear World’ vormen. Het album is een grensverleggende mix van klassieke muziek en moderne pop-elementen. Op ‘Dear World’ hoor je Iris als één van de beste jonge klassieke pianisten van dit moment, maar ook wat voor een getalenteerde componiste en bijzondere zangeres zij is. Elke compositie is een persoonlijke brief van Iris aan de wereld. Dit album symboliseert een persoonlijke reis en is haar manier van communiceren en contact maken met het publiek.

“Ik voel dat het nu de tijd is om mijn diepste gevoelens en emoties te uiten in mijn muziek. Ik was al langere tijd op zoek naar muziek waar ik me mee kon identificeren. Ik kon niet vinden waar ik naar naar op zoek was en kwam tot de realisatie dat ik zelf de mogelijkheid heb om mijn eigen verhaal te componeren” - IRIS HOND

Iris Hond werd in 1987 geboren en begon op haar 3e met pianospelen. Vanaf de eerste noot werd duidelijk dat er enorme talenten in haar schuilden. Op haar 14e werd ze toegelaten aan het Conservatorium in Den Haag. Dit was ook het moment dat ze op zichzelf ging wonen. Wonend in een piepklein appartementje, met moeite om rond te komen begon ze in restaurants & bars te spelen. Ook met haar ‘flying piano’, een piano op wielen, maakte ze de stad onveilig en speelde ze waar ze maar welkom was. Iris ontwikkelde zichzelf als iemand die erg begaan is met de minder bedeelden van deze wereld en heeft concerten gegeven in o.m. ziekenhuizen en gevangenissen. Na jaren van discipline en internationale ervaring heeft Iris een prachtige carrière opgebouwd en heeft ze gestudeerd met Naum Grubert, John Perry, Leon Fleisher, Dimitri Bashkirov, Herbert Stessin & Natalja Troull. Ze studeerde Cum Laude af en kort daarna kreeg ze haar eerste platendeal aangeboden bij Decca, waar twee albums uit voorkwamen. Daarnaast mocht ze twee shows openen voor Diana Ross in een uitverkocht Gelredome.

“A great spirit revealed” - LEONARD COHEN.

Iris is tegenwoordig een graag geziene gast op de Nederlandse televisie en niet meer weg te denken uit het muzikale landschap. Haar interessante leven en vele ervaringen hebben haar alleen maar weten te inspireren. Met haar nieuwe album ‘Dear World’ worden haar diepste gevoelens zichtbaar en dit gecombineerd met haar unieke talent maken dit project sensationeel. Haar muziek is bedoeld om iedereen te raken.

Boekhandel Feijn

lezen is feijn - theater

Het mini-theater achter in onze ruime winkel is uitermate geschikt voor boek- en cd presentaties, kleine evenementen en concerten. Kom langs en bespreek met ons de mogelijkheden!

Agenda | activiteiten

Boekhandel Feijn

9 september - Kunst tot de Nacht

HOUSE OF BOOKS - Dance the words awayVrijdag 9 september is Feijn weer actief tijdens het Alkmaarse evenement Kunst tot de Nacht. Onder het motto: House of books - dance the words away, hebben wij tussen 20.00 en 24.00 uur een dansbaar, literair programma met medewerking van Poetry in motion - dichter/schrijver Mark Boog en AV'er John van der Wens -, DJ Scurio en Alkmaars leukste columniste Patricia Idsinga!

Op zoek naar de verbanden tussen tekst, beeld en geluid

Met de hele boekhandel tot hun beschikking creëren onze gasten een unieke, literair muzikaal poetische ervaring. DJ Scurio zorgt voor de extra dance beats! Op 9 september gaat het helemaal los bij Feijn: HOUSE OF BOOKS - Dance the words away!

Boekhandel Feijn

lezen is feijn - theater

Het mini-theater achter in onze ruime winkel is uitermate geschikt voor boek- en cd presentaties, kleine evenementen en concerten. Kom langs en bespreek met ons de mogelijkheden!